Ter inleiding

Vroeger ontkwam je er niet aan.

H.H.Herzog

“ Van wie bin ie er ene?”
Ik ben Hendrik van Grietjen van Hendrik Brands de Rijks tuinman , vele van u zullen dit nog wel kennen of het nog steeds gebruiken.

Nou die Grietjen Brands was gehuwd met Rinus Herzog en deze man heeft mij na zijn overlijden heel veel verhalen nagelaten,die ik graag wil delen met u.

Veel van deze verhalen heeft hij in boekvorm gemaakt en in kleine oplage verspreid en heeft maar een klein aantal mensen bereikt,vandaar mijn idee om een website te maken om iedereen die het lezen wil,te laten mee genieten van deze mooie vrije tijds besteding van deze man.

Heel veel uren heeft deze man doorgebracht in het Gemeente archief van Harderwijk. Alles boeide hem, Koloniale geschiedenis,hiervan heb ik een aantal door hem gemaakte boeken in de kast staan,Visserij van vroeger, aanvullingen en krantenknipsels verzamelen voor anderen die boek wilden uitbrengen,zoals o.a. voor het boek ‘Van mobilisatie tot capatulatie”,geschreven door zijn vriend H.W.Schiffmacher,de oude slager,die voor dit soort werkzaamheden weinig tijd had i.v.m. de slagerij.

Veel van de verhalen zijn in oud Hollands op geschreven,wat ook erg leuk is.

Ik zal proberen van tijd tot tijd de site aan te vullen met nieuwe verhalen en als u zegt,hé,ik heb ook nog wel een paar verhalen dan wil ik ze graag op de site zetten,als u ze wil delen met vele anderen,geen enkel probleem.

Ik wens u heel veel leesplezier

Henk Herzog.

Dit bericht was geplaatst in Redactie.

4 Responses to Ter inleiding

 1. Karin Hartman - Smit schreef:

  Is het boekje over het Pius ziekenhuis ook te koop ?

 2. Peter Lubbers schreef:

  Beste Henk,

  Ik ben allereerst zeer enthousiast over je site, echt een genot om in al deze verhalen te duiken maar dat zal je uiteraard vaker horen..

  Ik kom echter hier met de volgende vraag- Heb je toevallig informatie over Oud
  Groevenbeek liefst omtrent agrarische zaken die in en rondom t goed speelden.
  Ik ben namelijk benieuwd wat er voorheen qua landgebruik was in specifieke houtopstanden.
  Sommige objecten lijken n.l relicten van een ander gebruik dan de huidige.

  Ik ben zelf adviseur Bos-landschapsbeheer en in mijn vrije tijd bezig met vragen-raadsels die me vanuit t vak bezighouden en ik hoop met jouw hulp rondom deze specifieke kwestie een stuk verder te komen. Alle info-hulp wordt zeer gewaardeerd.

  Bij voorbaat dank en wie weet tot de volgende vraag!

  Hoogachtend,
  Peter Alexander Lubbers

 3. hherzog schreef:

  Hallo Peter,
  Bedankt voor je mooie reactie. Ik zal eens kijken of en wat er beschreven wordt omtrent Oud Groevenbeek. Mocht ik iets tegenkomen dan hoor je het zo spoedig mogelijk van mij.

  groeten Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *