verdwenen plekjes van Harderwijk en Hierden

Verdwenen plekjes van Harderwijk en Hierden.

Een heel mooi samengesteld boekje, uitgegeven ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan van Harderwijk.

Helaas is dit boekje niet of nauwelijks meer te verkrijgen.

Mijn dank gaat uit naar bergdrukkerij te Amersfoort en naar de zoon van W.M.E. ter Horst en

L. ter Horst, Ties ter Horst, voor de toestemming, om dit boekje te plaatsen op mijn website.

Ik wens u veel lees en kijkplezier.

H.Herzog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XXXXXXXXXXXX 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Einde.

 

 

 

Dit bericht was geplaatst in Verdwenen plekjes van Harderwijk en Hierden.

2 Responses to verdwenen plekjes van Harderwijk en Hierden

 1. wim meijboom schreef:

  IK heb wat opmerkingen bij het stukje over de Harmonie.
  De muziekvereniging Harmonie werd pas in 1902 eigenaar van het afgebeelde gebouw en muziek.
  Het gebouw werd in 1848 neergezet als een soort zee-strandbad en kreeg de naam Sophia-badhuis; eigenaar was een vereniging van aandeelhouders. Er konden koude en warme baden worden genomen tegen betaling. Verder was er een soort herensociëteit. Het was beslist geen hotel of kroeg. Na de oprichting van de Harmonie huurde het het de salon van het badhuis als repetitieruimte en werd, zoals gezegd, later eigenaar. Misschien kunt u mij vertellen wie tante Ka en ome Eep warenl ik ken die namen niet.
  vriendelijke groeten
  wim meijboom

  wmeijboom@outlook.com
  0620976015

  p.s.
  ik ben de afgelopen jaren bezig geweest met de geschiedenis van zwem- en badinrichtingen aan de voormalige Zuiderzee bij Harderwijk; Het Sophia-badhuis, het Zuiderzeebad, het Volksbad en het Harderwijker Strand. Ik heb kortgeleden de historische vereniging Harderwijk gevraagd of zij interesse hebben. Nog geen antwoord. Maar, wellicht is uw website een mogelijkheid.

 2. hherzog schreef:

  Beste Wim,
  Ik kan u helaas ook niet verder helpen. Ik kreeg het boekje in handen en heb toestemming gevraagd het op mijn website te publiceren. Ik heb mij er echter niet in verdiept, maar kom ik iets tegen laat ik het u horen.

  met vriendelijke groet H. Herzog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *